Végre elkészültem az első Huawei Ideos X3-ra az első saját rommal.

Hogy miért is készült? Az igazság az, hogy nem találtam olyan már elkészült romot, amely teljes mértékben kielégítette az igényeimet. Kipróbáltam az Eclipse romot, amely a stock rom kicsit átformált változata, de hiányzott belőle a proci túlvezérlésének lehetősége, valamint a gyári alkalmazásokat még gagyibbakra cserélte a készítője. Pl a HuaweiLauncher kenterbe veri az ADWLaunchert, amire cserélve lett. Aztán jött a Supertoast, ennek a legnagyobb hibája, legalábbis számomra, hogy nem tartalmazza azokat a plussz szolgáltatásokat, amelyeket a Huawei tényleg plusszban nyújt. Pl A Huawei Közöségi modul, amellyel a telefonkönyvet lehet szinkronizálni a Facebook, a twitter és a flickr kapcsolataiddal. Viszont van benne OC (owerclock - proci túlvezérlés). Neki kezdtem tehát egy hybrid rom készítésének. Fogtam a gyári stockot, lecseréltem a kernelt és néhány gyári alkalmazást használhatóbbra cseréltem. Pl a GoLauncherEX magyar nyelvel került a gyári launcher helyére. Helyspórolás céljából elkezdtem a gyári alkalmazásokból a felesleges nyelveket kigyomlálni, így csak az angol és a magyar nyelv maradt bennük. Ez még nem teljes. Jelenleg a Contacts, ContactsProvider, DownloadProvider, Email és a Gmail alkalmazás van megtisztítva, ezzel kb 5-6Mb szabadult fel.

FIGYELEM!! A ROM TELEPÍTÉSE ELŐTT FELTÉTLENÜL KÉSZÍTS NAND BACKUP-OT! AZ ESETLEGES ADATVESZTÉSÉRT SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!

Szóval, ami plussz a gyári ROM-hoz képest:

- OC Kernel Smartass, Smoothass támogatással

- Init.d könyvtár támogatás

- GoLauncherEx (magy nyelvvel), a gyári a kukába

- ZipSigner

- DolphinHD böngésző, a gyári kukába

- Galeria3D -> kukába

- RootManager

- Screenshoot ER Lite

- 2 féle névnap widget

- Apps2ROM

- App Backup & Restore

 

A sokak által kedvelt memória tweak-ek nincsenek egyelőre benne, ezeket folyamatosan tesztelem. Ha valóban működnek és nem csak placebó, akkor flashelhető zip formájában folyamatosan közzéeszem őket.

 

Megkérek mindenkit, hoyg letöltéskor regisztráljatok a tárhelyre a letöltési linken keresztül. Ezzel kemény 50 Euró centtel támogatjátok a munkámat, és nektek nem kerül semmibe az időráfordításon kívül. Valamint a regisztráció után gyorsabb letöltést kaptok. (Nem prémium alőfizetés, CSAK REGISZTRÁCIÓ!!)

És íme a link