Huawei & Android Stuffs

Minden ami, Android... Minden ami Huawei...

Ha bosszantanak a reklámok

A market-on, bocsánat már Google Play :) számos alkalmazást találhatsz, amellyel megakadályozható a reklámok feltűnése némely alkalmazásnál. Felesleges azonban ezért külön alkalmazást telepíteni, hisz ezek sem csinálnak mást, mint amit most bemutatok.

Tovább»

Tovább

Swappoljunk :)

Egyszerű útmutató arról, hogyan hozzunk létre és használjunk a telefonon (nem feltétlenül Huawei) swap partíciót és vegyük azt használatba.

Miért jó ez? Leegyszerűsítve a dolgot az operációs rendszerek (windows, mac, linux, stb...) a swap-ot a memória kibővítésére használjak. Azok az alkalmazások, amelyek éppen nem igényelnek processzor időt ide kerülnek mentésre a memóriából a rendszer pedig kitakarítja, ezáltal növelve a futó programok számára hozzáférhető memóri méretét. Amikor a swappelt alkalmazás újra aktívvá válik, akkor visszatöltődik a memóriába.

Természetesen ennek is megvan a maga hátránya. Mivel a swap a memóriakártyán van ez lassítja a rendszert, amikor épp írás-olvasási folyamat van megakadás tapasztalható ezért érdemes min. Class6-os memóriakártyát használni.

És a módszer:

Mindenképp root-olt telefon kell hozzá. És megkönnyíti a dolgod, ha van CWM recovery-d.

Először is készíts biztonsági mentést a memóriakártya tartalmáról. Fontos, mivel a partícionálás folyamán MINDEN ADAT TÖRLŐDNI FOG!!!!!

Tovább»

Tovább